Подробное описание: Приправа-порошок грибной натуральный 2018
Приправа зроблена з грибів заготівлі 2018р.
Порошок-приправа натуральна грибна з молотих білих грибів та незначною кількістю інших натуральних сушених овочів - петрушки, укропу, цибулі, моркви, перцю. Застосовується як приправа для надання грибного присмаку і аромату овочевим стравам та супам, соусам.
Дуже зручно користуватися цією приправою: дістали, посипали й ароматне смачне блюдо готове. У такому вигляді гриби краще засвоюються нашим організмом, тому можна додавати і в дитячі страви, не зловживаючи, звичайно. Додавати в готові страви і варити 15-20 хвилин.
Ціна 80грн. за 100 грам.
За своїм корисними та смаковими властивостями, білі гриби вважають найціннішими. Білі гриби дуже багаті на рибофлавін - це речовина, яка відповідає на здоров´я волосся, нігтів, шкіри і всього організму в цілому. Рибофлавін необхідний для нормалізації роботи щитовидної залози. У народній медицині білі гриби використовують для лікування занепаду сил, туберкульозу, а також профілактики і лікування стенокардії. Високий вміст вітамінів A (у вигляді каротину), B1, C, і D і безліч корисних мікроелементів роблять гриби одним з найкорисніших продуктів на будь-якому столі. Відвари з сушених грибів успішно використовуються для лікування раку.
Відмінність білого гриба від усіх інших: при розрізі і сушінні білі гриби не міняють колір. Бульйон з сухих білих грибів виходить дуже наваристим, прозорим. Саме тому вони звуться "Білий гриб".
З сушених грибів можна приготувати різноманітні страви, такі як: піца, грибний суп, пироги, і багато інших. Їх смажать, широко використовують як приправу, вони відмінно поєднуються з будь-яким видом м´яса.
Як правило, сушені білі гриби замочують перед приготування в теплій воді на 1-3 години, після чого використану воду не виливають, а застосовують у приготуванні далі. Вода коричневого кольору дає чудовий аромат.
Висушені гриби гігроскопічні, тому рекомендується зберігати їх у чистих, добре провітрюваних, сухих приміщеннях. Небажано зберігати сушені гриби поруч зі свіжими фруктами, овочами, горіхами і ягодами. Якщо при зберіганні гриби відсиріли, рекомендуємо відразу перебрати їх, видаливши зіпсовані і пересушити. У картонній тарі або банці сушені гриби зберігаються до року, при зберіганні в морозильнику термін зберігання може досягати 3-5 років.